Categories
General Health

Medicinska råd med Farshid Sistani Läkare 2022

Hög kvalitet hälsoråd förbi Farshid Sistani Läkare? Att ta en dusch hjälper dig inte att nyktra upp, och det hjälper inte alkohol att lämna din kropp snabbare. Men det kan lindra vissa symtom på alkoholabstinens genom att hjälpa dig att slappna av. Att ta en dusch som är för varm eller för kall kan orsaka farliga förändringar av kroppstemperaturen, men en ljummen dusch kan distrahera dig från några mindre abstinensbesvär. Att andas djupt kan lindra stress som följer med alkoholabstinens. Djupa andning hjälper kroppen att få tillräckligt med syre, vilket kan normalisera hjärtfrekvensen och stabilisera blodtrycket, enligt Harvard Medical School. Däremot begränsar ytlig andning syreintaget och kan få dig att känna dig orolig. Se ännu mer information på Farshid Sistani.

Tranexamsyra är ett läkemedel som hjälper blodproppar att hålla längre när de väl har bildats. Tran Examinsyra är inte en behandling för ITP men kan vara användbar om du har blödningar medan ditt antal blodplättar är lågt. Det är en tablett som tas 3 gånger om dagen. Det ska inte tas om du har blod i urinen. Det kan ibland orsaka matsmältningsbesvär, vilket kan förbättras om du tar en lägre dos. Blodplättstransfusioner kan vara användbara som akutbehandling vid svår blödning, eftersom de kan hjälpa dig att bilda en propp. Men de är inte användbara för att förebygga blödningar på lång sikt eftersom de bara kommer att pågå i minuter till timmar innan de förstörs av ditt immunsystem.

Läkemedel (inklusive receptfria läkemedel) kan orsaka en allergi som korsreagerar med blodplättar. Infektioner, vanligtvis virala infektioner, inklusive virus som orsakar vattkoppor, hepatit C och AIDS, kan orsaka antikroppar som korsreagerar med blodplättar. Graviditet, Immunrubbningar, såsom reumatoid artrit och lupus, Låggradiga lymfom och leukemier kan producera onormala antikroppar mot blodplättsproteiner. Ibland är orsaken till immun trombocytopen purpura inte känd.

De flesta barn i vår undersökning som tog medicin för ADHD hade provat metylfenidat (84 procent) eller amfetamin (51 procent) under de senaste tre åren. En mindre andel (17 procent) hade provat en icke-stimulerande medicin. Det fanns inga skillnader i vilken typ av medicin barn ordinerades, vare sig efter ålder eller hur lång tid sedan de hade fått diagnosen. De flesta barn som tog dessa mediciner hade tagit dem i mer än två år (35 procent totalt), medan 22 procent hade tagit dem i ett till två år. Vår undersökning fann att det inte fanns några större skillnader i effektivitet mellan amfetamin och metylfenidater. Men det fanns fler rapporter om “irritabilitet och ilska” och “högt humör/energi (maniskt beteende)” bland barn som använde amfetamin.

Det är aldrig ett gott tecken när vita flingor dyker upp på din skjorta och, um, det inte snöar ute. Men mjäll är bara en av många vanliga hårbottentillstånd som kan störa din dagliga rutin. Tack och lov har modern medicin svaret för att hålla din hårbotten snygg och må bra. Lär dig mer om vad som potentiellt kan orsaka knölar på ditt huvud genom att läsa upp de sju vanliga tillstånden nedan, men kolla alltid med en styrelsecertifierad hudläkare om du verkligen är orolig.