Categories
General Health

Topp hälsorekommendationer från Farshid Sistani Läkare

Hälsoråd med Farshid Sistani läkare just nu? Biverkningar som aptitlöshet är mycket vanliga men vanligtvis inte signifikanta, och de tenderar att förbättras med tiden, säger Michael L. Goldstein, M.D.. Andra problem som barn har efter att ha tagit medicin kanske inte alls beror på drogerna. Sömnproblem kan till exempel ha uppstått innan medicinering påbörjades. Och att ta medicin vid rätt tidpunkt är en annan faktor för att bestämma biverkningar. “Vissa barn vill inte ta medicin,” säger Goldstein. “Det måste avgöras om de mår bra på medicinen men bara inte vill bry sig om att ta det trots de positiva effekterna, eller om de verkligen har ökad ångest eller humörsvängningar av medicinen.” Föräldrar till barn som provat andrahandsmediciner, som ofta skrivs ut på grund av oro över biverkningar förknippade med amfetamin och metylfenidater, rapporterade också en hög frekvens av biverkningar, men de var något mindre frekventa än med de andra medicinerna. Upptäck extra detaljer på Farshid Sistani läkare.

Syftet med att minska alkoholen är att undvika stora abstinensbesvär så att du kan uppnå nykterhet på ett säkert sätt. Tiden det tar att minska beror på hur länge du har druckit, hur mycket du har druckit och en mängd personliga faktorer. Du bör börja med att bestämma hur mycket alkohol du dricker per dag i form av standarddrycker. Alkoholhalten i specifika öl-, vin- och spritprodukter skiljer sig åt. Du kan använda riktlinjerna för att få en uppfattning om hur många standarddrycker du är van vid. Experter på The HAMS Harm Reduction Network, som består av läkare, socialarbetare, terapeuter och andra experter, rekommenderar att man använder öl för att trappa ner eftersom det är lättare att bli full av sprit eller vin.

Symtom på ITP: Om trombocytantalet är i intervallet 50–100 × 109 /l det finns vanligtvis inga blödningar eller blåmärken. Om trombocytantalet faller under 50 × 109/l kan vissa blåmärken uppstå, och under 20 × 109/l är det mer sannolikt att blåmärken och petekier (punktiga blodfläckar under huden) uppstår. Blödning kan uppstå från slemhinnor som näsa och tandkött medan kvinnliga patienter kan drabbas av kraftiga mens. Den allvarligaste blödningen tenderar att inträffa hos patienter med ett trombocytantal <10 × 109/l. Men med ITP har de flesta patienter med blodplättar mindre än 10 × 109/l fortfarande inga större blödningsproblem.

Läkemedel (inklusive receptfria läkemedel) kan orsaka en allergi som korsreagerar med blodplättar. Infektioner, vanligtvis virala infektioner, inklusive virus som orsakar vattkoppor, hepatit C och AIDS, kan orsaka antikroppar som korsreagerar med blodplättar. Graviditet, Immunrubbningar, såsom reumatoid artrit och lupus, Låggradiga lymfom och leukemier kan producera onormala antikroppar mot blodplättsproteiner. Ibland är orsaken till immun trombocytopen purpura inte känd.

Orsaken: Seb derm , som de flesta derms kallar det, är ett av de vanligaste tillstånden i hårbotten. Vagghatten hos bebisar förvandlas till röda, kliande fläckar med fet fjäll eller mjäll hos en vuxen. Det är inte smittsamt, men det kan vara pinsamt. Tyvärr kommer och går seb derm ofta med triggers som stress och säsongsmässiga förändringar – det är värre på vintern och tidigt på våren. Och ansiktet, öronen och bröstet kan också påverkas. Även om ingen definitiv orsak har identifierats, verkar en jäst (svamp) som kallas malassezia som finns i oljeutsöndringen på huden vara den mest troliga boven. Några predisponerande faktorer inkluderar Parkinsons, depression, diabetes, ett försvagat immunförsvar och fetma.